Ingen förhandsanmälan, om ej annat anges

 

 

Tisdagen den 9 april kl. 19.00

 

Zonknäckeri

 

Folkes – Folkets hus, Sjödalstorget 1, Huddinge centrum

 

Denna kväll kommer Kenneth Nilsson till oss för att prata om zonknäckeri. Zonknäckeri handlar framför allt om att våga. Att våga testa nya växter. Och att vara öppen för nya idéer. Det kan bli lite "ordinärt" att bara odla växter som garanterat klarar vintrarna. Zonknäckarväxterna blir "pratväxter", som alla vill veta mer om och det leder till intressanta diskussioner. Vi kommer även få höra en del om fuchsior.


Kenneth kommer även att ha med sig olika fröer till försäljning.

 

Som vanligt har vi lotteri och försäljning av odlingstillbehör.

 

Inträde: 100 kr (icke medlem 120 kr)

 

Kaffe/te går att köpa i  caféet i anslutning till föreläsningslokalen.

Vi bjuder på frukt, godis och kakor.

 

 

 

 

Söndagen den 19 maj

 

Hågelby Trädgårdsdag

 

Traditionellt brukar vi ju anordna en växtmarknad i Hågelbyparken under våren. Från att ha varit ett mycket välbesökt evenemang, både vad gäller säljare och köpare, har vi de senaste fem åren sett hur allt färre deltar/kommer. Därför har vi beslutat att ta en paus och inte arrangera någon marknad i år. Blomstervännerna kommer som vanligt att delta i Hågelbys egen Trädgårdsdag söndagen den 19maj. Tidigare år har det kostat 300 kr att hyra bord (2-3 m långa) där. Om det är någon som hade tänkt sälja växter under vår egen växtmarknad och istället vill delta tillsammans med Sällskapet den 19/5 kan vi boka flera bord än vi själva behöver och ”hyra ut i andra hand” ett helt, halvt eller 1/3-dels bord. Om du är intresserad av detta upplägg, ber vi dig att kontakta oss snarast möjligt.

 

 

 

 

Söndagen den 9 juni kl. 08.45 - ca 17.30

 

Utflykt till visningsträdgårdarna Hammarstugan och Kärret

 

Vi avslutar vårterminen med en utflykt till Hammarstugan och Kärret, båda med i sällskapet Sju Trädgårdar i vilket sju ägare med mycket olika trädgårdar gått samman för att utbyta erfarenheter, inspireras och lära av varandra men även för att ta emot besökare för visningar.


Hammarstugan ligger i det sörmländska kulturlandskapet. Trädgården kan närmast beskrivas som en engelsk cottage garden med prunkande små rum av olika karaktär där rosor, pioner och perenner av alla de slag samsas. I trädgården finns även en sunken garden, en liten meditationsträdgård och ett lusthus. Till trädgårdens karaktär bidrar även speciella grindar och skulpturer.


Vid en visning av Kärret får besökaren göra en kulturhistorisk och tidskronologisk vandring och se hur olika sekler präglat vårt tänkande, vår estetik och vår inställning till naturen. Nedslag görs i medeltid, renässans, barock, romantik & 1800-talets viktorianska köksträdgård.


Mer information om trädgårdarna finns på http://sjutradgardar.se/


Vi lämnar Kungsklippeskolan kl. 8.45 för att först bege oss mot Kärret i Gnesta-trakten, där vi bokat visning kl. 10.00. Efter visningen, som tar ca 1.5 timme fortsätter vi till Trosa där vi gör ett ca två timmar långt uppehåll – gott om tid för att både äta lunch och ta en promenad. Vid 14.30-tiden beger vi oss mot Hammarstugan, där vi är inbokade 15.00. Lite beroende på hur lång visningen och trafiken hem är, räknar vi att vara tillbaka vid Kungsklippeskolan runt 17.30.


Pris: 495 kr (inkl. lunch och guidade visningar)


Anmälan görs genom inbetalning på pg. 34 55 30-0.


Sista anmälningsdatum: 31 maj


Som vanligt gäller att vi, för att hålla kostnaderna nere samt inte vara beroende av att ett minimiantal anmäler sig, samåker med egna bilar. Ange gärna vid anmälan om du vid behov har möjlighet att (mot milersättning) ställa upp med bil.

Program

Sällskapet Blomstervännerna

                                        Sällskapet Blomstervännerna © 2015