Lokal: Kungsklippeskolans matsal, om ej annat anges

Ingen förhandsanmälan, om ej annat anges

 

 

 

Tisdagen den 17 april kl. 19.00

 

En gentleman och hans trädgård

 

Denna kväll välkomnar vi Stefan Gustafsson från A Gentleman’s Garden som kommer att berätta om och visa bilder från sin 1500 m2 stora tomt i Tumba där han med enorm entusiasm och energi har skapat en mycket personlig trädgård. Stefan är framför allt salig på lökar, planterar flera tusen varje år i den egna trädgården samt driver en lökklubb som köper in lökar direkt från Holland. I samarbete med fotografen Solveig Edlund producerar och säljer man även vackra gratulationskort och andra produkter med motiv från trädgården. Stefan kommer i samband med föreläsningen erbjuda en del av dessa till försäljning. Titta gärna in på hemsidan www.gentgard.se för massor av vackra bilder och inspirerande trädgårdskrönikor. Obs! Vi diskuterar även möjligheten att följa upp föredraget med en visning av trädgården men eftersom våren är en mycket hektisk tid för Stefan har vi ännu inte kunnat bestämma ett eventuellt datum. Vi ber att få återkomma om detta längre fram.

 

Som vanligt har vi lotteri och försäljning av odlingstillbehör.

 

Inträde: 70 kr inkl. fika (icke medlem 80 kr)

 

 

 

Lördagen den 19 maj kl. 11.00

 

Växtmarknad i Hågelbyparken, Tumba

 

Plats: Stora gräsmattan framför och till höger om huvudbyggnaden.

 

Vi välkomnar glada odlare med mycket växter till Hågelbyparken denna dag. Tag gärna med dig växtintresserade vänner som vill komplettera eller utöka sina rabatter. Detta är ett bra tillfälle att erhålla växter till bra priser samt att få odlings-råd på köpet. Glöm inte att ta med korgar eller kassar, det kommer att behövas.

 

Tider

10.30 Upplockning av växter

11.00 Försäljningen börjar

 

Alla växter ska vara försedda med namn och pris. Mindre växter ska vara krukade, större växter kan vara jordslagna i plastpåse. Ingen avgift/provision tas ut, men i gengäld förväntar vi oss att deltagarna hjälper till att ställa upp samt återställa försäljningsborden. Möjlighet finns att köra fram med bil och packa ur, men bilen ska sedan parkeras på den allmänna, avgiftsfria, parkeringsplatsen. Servering finns på området eller varför inte ta med picknickkorgen.

 

 

 

 

Slutet av maj/början av juni

 

Dagsutflykt

 

Andra halvan av maj och början av juni är en hektisk period med en mängd olika marknader och annat som vi deltar i för att informera om Blomstervännerna. Vi tycker ändå att det skulle vara trevligt att avsluta terminen med en utflykt. Vi har dock inte haft tid att planera något ännu. Mer information kommer därför att finnas på hemsidan och på Facebook senare under våren.

 

 

 

Program

Sällskapet Blomstervännerna

                                        Sällskapet Blomstervännerna © 2015