Lokal: Kungsklippeskolans matsal, om ej annat anges

Ingen förhandsanmälan, om ej annat anges

 

 

 

 

Tisdagen den 30 januari kl. 19.00

 

Upptäcka nytt och återseendets glädje

 

Karl-Erik Lidberg, trädgårdsamatör och blomstervän, har sökt i vintermörkret efter de ljusaste sidorna i sitt växt- och trädgårdsintresse och gjort en bild-berättelse. Bland ljuspunkterna lyser de alpina växterna extra, men vanliga trädgårdsväxter ger lika stor glädje. Att få uppleva växter i sin naturliga miljö är något särskilt, där lär man känna dem på riktigt. Kameran är alltid ett kompletterande trädgårdsredskap.

 

Som vanligt har vi lotteri och försäljning av odlingstillbehör.

 

Inträde: 70 kr inkl. fika

 

 

 

 

 

Tisdagen den 20 februari kl. 19.00

 

Bland mina sippor

 

Denna kväll kommer Håkan Lindbro från Lindbro Trädgård, belägen strax utanför Sköldinge mellan Flen och Katrineholm, och berättar om blå- och vitsippor (det blir även lite om trillium och cypripedium) – hur man odlar, förökar och får dem att trivas.

 

Som vanligt har vi lotteri och försäljning av odlingstillbehör.

 

Inträde: 70 kr inkl. fika

 

 

 

 

Tisdagen den 13 mars kl. 18.00

 

Årsmöte + Wildlife garden eller ”Så får du liv i din trädgård”

 

Efter årsmötet kommer naturinformatör Richard Vestin från Huddinge kommuns naturvårdsenhet att ge inspirerande tips om hur man ökar den biologiska mång-falden i sin trädgård. Villaträdgårdar, uteplatser och stadsodling är en källa till glädje och njutning för människor men de är också viktiga för många vilda djur och växter. Richard besvarar frågor som: Hur fungerar min trädgård? Har jag en gräsmatta eller en örtrik gräsmark? Hur får jag flera fjärilar i trädgården? Vem pollinerar mina tomater? Kan grön ängsgräshoppa trivas i min trädgård? Sten-knäck och steglits, hur ska jag locka dem till fågelbordet?

 

Som vanligt har vi lotteri och försäljning av odlingstillbehör.

 

Fritt inträde och vi bjuder på fika

 

 

 

 

 

 

 

Program

Sällskapet Blomstervännerna

                                        Sällskapet Blomstervännerna © 2015