Resor/Utflykter

Lördagen den 27 augusti kl. 9.00-ca 18.30

 

Utflykt till Hallstahammar och Skultuna

 

Denna sensommardag gör vi en heldagsutflykt i Mälardalen för att besöka Hallstahammar och Skultuna. Vi ses på Kungsklippeskolans parkeringsplats för att vid 9.00 först bege oss mot Hallstahammar, dit vi beräknar anlända ca 10.30. Här besöker vi Åsby Hem & Trädgård, som enligt egen utsago har Mälardalens bredaste sortiment av växter. Det blir tid till att gå på upptäcktsfärd i den 4 400 m2 stora plantskolan och 600 m2 stora butiken med inrednings-detaljer för hem och trädgård. Innan vi far vidare mot Skultuna äter vi gemensamt Åsbys berömda räksmörgås i trädgårdscaféet.

 

Vid ca 13.00 lämnar vi Hallstahammar för en halvtimmeslång bilfärd till Skultuna där vi inleder med ett besök i Skultuna trädgårdsbods visningsträdgård, en ny trevlig bekant från Mässan. Även här finns möjlighet till inköp av växter och roliga inredningsdetaljer.

 

Vid tretiden promenerar vi bort till Skultuna Messingsbruk, där vi inleder med fika på Å-Cafét. Är det vackert väder sitter vi ute på den nybyggda terrassen med utsikt över den porlande Svartån. Efter fikan ges egen tid att strosa runt på fabriksområdet, som har legat på samma plats sedan 1607. Förutom den spännande yttre miljön finns här ett bruks-museum och ett tiotal fabriksbutiker. Vid 17-tiden styr vi kosan tillbaka mot Stuvsta, dit vi beräknar anlända vid 18.30-tiden.

 

Pris: 350 kr (inkl. lunch och fika)

Anmälan görs genom inbetalning på pg. 34 55 30-0

Sista anmälningsdatum: 31 juli

 

För att få ned kostnaderna samåker vi med egna bilar, priset baseras på att man är minst fyra personer/bil. Då vi inte vet hur många som kommer vilja följa med, vet vi inte heller om styrelsens bilar kommer att räcka till. Vi är därför glada om du anger om du har möjlighet att (mot milersättning) ställa upp och ta med passagerare i din bil.

 

 

www.asby.nu

www.yourvismawebsite.com/skultuna-tradgardsbod

https://sv.wikipedia.org/wiki/Skultuna_Messingsbruk

www.skultunafabriksbutiker.se

 

Sällskapet Blomstervännerna

                                        Sällskapet Blomstervännerna © 2015